وبسایت روشنگری

وبسایت روشنگری

سال اقتصادی مقاومتی اقدام و عمل

 کم کم صدای اعتراضات به همراهی اتحادیه اروپا با آمریکا بر سر افزایش تحریم‌ها علیه ایران به ویژه در زمینه انرژی (گاز و نفت) بالا گرفته و کشورهای اروپایی نسبت به این اقدام اتحادیه اروپا حسابی موضع منفی می‌گیرند؛ چرا که طبیعی است آن‌ها منافع ملی خود که در رابطه گسترده اقتصادی با ایران است را به خوشامد سران کاخ سفید ترجیح بدهند. 

به گزارش رجانیوز، وزیر خارجه سوئیس گفته است کشورش از تحریم‌های یک‌جانبه علیه جمهوری اسلامی حمایت نمی‌کند. «دیدیه بورکهال‌تر» همچنین در دیدار با همتای روس خود بر ادامه مذاکرات برای حل مناقشه اتمی ایران تاکید کرده است. 
 
به گزارش خبرگزاری اینترفاکس روسیه، او روز پنج‌شنبه در دیدار با سرگئی لاوروف در روسیه تصریح کرده که تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران اگر توسط کشور یا نهادی جز سازمان ملل متحد صورت گیرد، مورد حمایت سوئیس نیست. وزیر خارجه سوئیس در حالی این اظهارات را بیان کرده است که نیمه اکتبر، اتحادیه اروپا تحریم‌هایی جدید علیه ایران تصویب کرد که بیشتر در حوزه‌های انرژی و روابط بانکی بودند. 
 
تحریم نفتی اروپا و امریکا، طرحی که طرف غربی آنرا برگ برنده خود در مقابله با ایران عنوان می‌کرد با خروج از حالت یک طرح «کوتاه مدت» به پروژه‌ای «می‌ان مدت» تدریجا به یک سیاست مضر برای منافع امریکا و اروپا تبدیل شده است، امری که با انتشار اخباری مبنی بر آزادسازی ذخایر استراتژیک غرب و امریکا برای تنظیم قیمت در بازار نفت و جبران کسری بازار علنی شد، و امروز با اظهارات وزیر نفت جمهوری اسلامی مبنی بر احتمال قطع صادرات نفت از سوی ایران، وارد فاز جدیدی شد، تا هزینه‌های طرح «می‌ان مدت» تحریم نفتی ایران بیش از پیش به امنیت بازار انرژی جهان تحمیل شود. 
 
در همین راستا رستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران چند روز پیش با اشاره به تهیه طرحی برای اداره کشور بدون درآمدهای نفتی خطاب به غرب هشدار داد: «اگر به تشدید تحریم‌ها ادامه دهید صادرات نفت خود به جهان را قطع خواهیم کرد». قاسمی در ادامه افزود: ما طرحی را برای دوره بدون درآمدهای نفتی تهیه کرده‌ایم. تاکنون هیچ مشکل مهمی نداشته‌ایم اما اگر تحریم‌ها تشدید شود، ما طرح خود را به اجرا می‌گذاریم. 
 
کار‌شناسان اقتصاد بین‌الملل معتقدند حذف بیش از دو میلیون بشکه نفت ایران از بازار جهانی انرژی، به معنای زلزله‌ای غیر قابل جبران در بازار متزلزل انرژی و ضربه اساسی به اقتصاد رنجور غرب و خصوصا اروپا خواهد بود؛ امری که بی‌شک گریبان اقتصادهایی همچون چین، ژاپن، کره و هند را نیز خواهد گرفت و حتی موضوع را به درگیری سیاسی و یا نظامی با مسبب ناامنی و آشفتگی در بازار جهانی انرژی خواهد کشاند، موضوعی که هم اکنون و با وجود حضور نفت ایران در بازار انرژی، باز هم انتقادات شدید چین از امریکا را بدنبال داشته است. 
 
 این در حالی است که تولیدکنندگانی همچون عربستان سعودی که غرب چشم امید خود را به افزایش تولید آن‌ها در شرایط بحرانی دوخته است، نه تنها در جنگ لیبی و حذف یک میلیون بشکه نفت این کشور از بازار انرژی بلکه در شرایط حاضر تحریم ایران نیز نتوانسته‌اند کمبود بازار را تامین کنند، به نحوی که برخی گزارش‌ها از گشودن مخزن‌های استراتژیک امریکا و اروپا برای تنظیم قیمت جهانی نفت در بازار حکایت دارد، هرچند این ترفند نیز نتوانسته است مانع از افزایش قیمت نفت در ماه‌های اخیر باشد.

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

نویسنده: مهدی آئین پرست ׀ تاریخ: شنبه 6 آبان 1391برچسب:فروپاشی لیبرالیسم, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , saitroshangari.ir.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com